Zakažite pregled
* polja obeležena zvezdicom su obavezna
Lečenje odraslih
Opšta hirurgija
SMH PRISTUP:

Opšta hirurgija je hirurška grana koja se pretežno bavi lečenjem organa trbušne šupljine. To uključuje creva, debelo crevo, jetru, jednjak, pankreas i žučnu kesu. Takođe obuhvata i grudni koš te tireoidnu žlezdu. U Sava Memorial bolnici, oblast opšte hirurgije obuhvata i endokrinu hirurgiju, proktologiju, hirurgiju dojke, te hirurgiju kože i mekog tkiva.
Tim stručnjaka okupljenih na odeljenju opšte hirurgije u Sava Memorial bolnici je izuzetan. Među njima posebno mesto zauzima prof. dr Tomislav Ranđelović, jedan od svetski priznatih eksperata u hirurgiji želuca i jednjaka, dugogodišnji predavač na Medicinskom fakultetu u Beogradu.
Koloproktologija- deo opšte hirugije koji u fokusu ima debelo crevo, anus i rektum- je retka specijalizacija među hirurzima. Glavni proktolog, dr Dejan Jovanović, deo je proktološke hirurške škole Prve hirurške klinike u Beogradu. Danas, kao deo našeg tima, pomaže brojnim pacijentima da kroz preventivne kolonoskopske preglede na vreme otkriju potencijalne probleme. Savremena tehnologija omogućila je da su operacije ovde uglavnom neinvazivne, obavljaju se laparoskopski, laserom ili uz pomoć drugih tehnologija koje čine da se pacijenti oporavljaju brže- već nakon 24h.
Endokrina hirurgija pokriva oboljenja štitne, grudne i nadbubrežne žlezde. Oboljenja štitne žlezde su najrasprostranjenija, zahvataju oba pola, mada se češće javljaju kod žena. Osim uobičajenih poremećaja nivoa hormona ove žlezde, što se može korigovati lekovima, naši pacijenti imaju i probleme sa benignim i malignim tumorima i cistama.
U našoj bolnici radi tim onkoloških hirurga i opštih hirurga, predvođen dr Nevenom Jokićem, koji je usko specijalizovan za različite vrste hirurgije dojke – od tumora dojke do estetskih i rekonstruktivnih operacija.

1. Divertikulum jednjaka 2. Ahalazija 3. Gastro-ezofagealni refluks 4. Karcinom jednjaka 5. Čir na želucu 6. Hiatus hernija 7. Karcinom želuca 8. Čir na dvanaestopalačnom crevu 9. Mekelov divertikulum 10. Tumor jetre
11. Hemangiom
12. Kamen u zučnoj kesi
13. Karcinom pankreasa
14. Upala slepog creva – apendicitis
15. Kila – preponska, pupčana (umbilikalna), postoperativna – inciziona
16. Korekcija nakon porođaja
17. Dijastaza mišića trbuha (dijastaza rektusa)
1. Hemoroidi
2. Analna fistula
3. Analna fisura
4. Prolaps rektuma
5. Tumori rektuma
6. Povreda analnog sfinktera
1. Nodusi – čvorovi
2. Tumor benigni
3. Maligni tumor
4. Tumor paratireoidne žlezde
5. Tumor nadbubrežne (adrenalne) žlezde
6. Feohromocitom
Hirurgija dojke
1. Fibroadenom
2. Tumori dojke – benigni i maligni
3. Estetske operacije dojke: Povećanje, smanjenje, podizanje grudi
4. Rekonstrukcija nakon operacije
5. Tumor timusa
Hirurgija kože i mekih tkiva
1. Tumori kože i potkožnog tkiva
2. Karcinom (spinocelularni, bazocelularni, melanom)
3. Mladeži
4. Zanoktice i urasli nokti
5. Sinus pilonidalis
6. Korekcija ožiljaka
7. Urasli nokat
8. Hidradenitis supurativa
9. Rane i povrede
OPERACIJE
PREGLEDI

AKTUELNO

Dr Dejan Jovanović za Nedeljnik: Hirurgijom bez reza protiv bolesti debelog creva
Sava Memorial Hospital
Intervju: Dr Dejan Jovanović, hirurg, glavni proktolog Sava Memorial bolnice, o najčešćim bolestima debelog creva...
Dr Miljan Milanović prvi u Srbiji uradio laparoskopski operaciju tumora pankreasa
Sava Memorial Hospital
Dr Miljan Milanović, renomirani stručnjak za opštu hirurgiju, prvi izveo tri laparoskopske intervencije Vipl procedure na pankreasu u Srbiji. vodećim medici...