Zakažite pregled
* polja obeležena zvezdicom su obavezna
Ass. dr
Miljan Milanović
specijalista opšte hirurgije
placeholder image
placeholder image
O doktoru

Dr Miljan Milanović je stručnjak u oblasti opšte hirurgije, sa posebnim naglaskom na abdominalnu i minimalno invazivnu laparoskopsku hirurgiju. Ima više od 16 godina iskustva u radu u državnim i privatnim zdravstvenim ustanovama.

Nakon specijalizacije iz opšte hirurgije, svoje znanje je dalje proširivao i na međunarodnom nivou – završio je obuku za minimalno invazivni tretman hemoroida i fekalne inkontinencije na Katoličkom univerzitetu u Rimu 2018. godine, te se dodatno usavršavao u oblasti transplantacije jetre i hepatobilijarne hirurgije na “Kings College Hospital” u Londonu. 

Ističe se kao pionir u oblasti minimalno invazivnih hirurških tehnika u Srbiji, gde je prvi put uspešno izveo laparoskopsku cefaličnu duodenopankreatektomiju (ili “Whipple” proceduru), složenu operaciju uklanjanja dela pankreasa, zbog karcinoma. Ovaj zahvat je postavio nove standarde u lečenju pacijenata sa ovim teškim oblikom raka na nacionalnom nivou.

Trenutno radi kao klinički asistent na katedri Hirurgije sa anesteziologijom Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

 

Polja stručnosti:

  • Laparoskopska abdominalna hirurgija (operacije preponskih i ventralnih kila, žučne kese, kolorektalna hirurgija, operacije tankog creva, želuca i dr.)
  • Klasična abdominalna hirurgija (operacije preponskih i ventralnih kila, žučne kese, kolorektalna hirurgija, operacije tankog creva, želuca i dr.)
  • Hirurgija hemoroida i oboljenja perianalne regije

Kako doktor može da Vam pomogne?

Abdominalne tegobe poput bolova, nadutosti, promena u funkciji creva, kao i vidljivih ispupčenja na trbušnom zidu, česti su simptomi kila, oboljenja žučne kese, i drugih gastrointestinalnih stanja. Ovi problemi su uobičajeni i mogu značajno uticati na kvalitet života pojedinca. Dr Milanović daje veliki značaj preventivnim pregledima i ranoj dijagnostici, smatrajući da je pravovremeno otkrivanje ključno za efikasnije lečenje. U tretmanu identifikovanih problema, najčešće se primenjuju minimalno invazivne laparoskopske tehnike, pružajući brži oporavak i manje bolova za pacijente, uz smanjeni rizik od komplikacija.

Profesionalna uverenja i odnos prema pacijentima:

“Kroz dugogodišnji rad sa pacijentima upoznao sam se njihovim stavovima prema lekarima, kao i uticajem koji mediji imaju na zdravstvenu prosvećenost pacijenata. Istina je da se svest o važnosti zdravlja povećava, ali primetio sam tendenciju da se pacijenti često obrate lekaru tek kada već imaju izražene tegobe. Ovo može dovesti do situacije u kojoj je hirurška intervencija komplikovanija, ili čak nemoguća, zbog kasnog javljanja. Određene bolesti mogu imati nejasnu simptomatologiju, pri čemu se simptomi povremeno pojave, a zatim nestanu, zbog čega pacijenti odlože posetu lekaru. Bitno je naglasiti značaj redovnih preventivnih kontrola. Važno je da se pacijenti ne javljaju samo kada imaju ozbiljne probleme, već i radi redovnih pregleda.“