Zakažite pregled
* polja obeležena zvezdicom su obavezna
Lečenje dece
Dečja ortopedija
SMH PRISTUP:

Dečja ortopedija je specijalizovana grana medicine koja se bavi dijagnostikom i lečenjem ortopedskih problema kod dece- od anomalija u razvoju i deformiteta, preko povreda, do različitih ortopedskih bolesti. Dečje povrede kao što su prelomi, uganuća ili iščašenja zahtevaju brzu i efikasnu negu. Naš tim hitne službe je tu da pruži hitnu medicinsku pomoć i hiruršku intervenciju ako je potrebno.
Ortopedske bolesti vrlo često podrazumevaju i proces rehabilitacije, kao sastavni deo lečenja. Naši fizioterapeuti kreiraju individualne programe za svakog pacijenta kako bi se poboljšala pokretljivost, snaga i funkcionalnost. I u ovoj oblasti je izuzetno važna primena minimalno invazivnih procedura, poput endoskopske hirurgije, koja hirurzima omogućava preciznost a pacijentima brži oporavak.
U Sava Memorial bolnici smo okupili tim iskusnih dečjih ortopeda, lekara koji su posvećeni radu sa decom i razumeju kompleksnost komunikacije sa decom i njihovim porodicama u ovim slučajevima. Nijedna povreda, niti deformitet, nisu isti: različito se manifestuju na svakom pacijentu, i svako ih drugačije doživljava. Zato je personalizovan pristup lečenju, koji negujemo u Sava Memorial bolnici, ovde od izuzetnog značaja.

Hirurgija urođenih anomalija
1. Urođene anomalije stopala
2. Korekcije aduktusa
3. Tenotomija ahilove tetive
4. Korektivne osteotomije
5. Grudvasto stopalo
Hirurgija stečenih deformiteta
1. Stečene ili razvojne anomalije stopala
2. Stečene ili razvojne anomalije kolena i potkolenica
3. Razvojni poremećaj kukova (urođene luksacije kukova, subluksacije ili displazije)
4. Operativno lečenje Ahilove tetive
1. Traumatologija gornjih ekstremiteta: prelomi lakta (suprakondilarni prelom humerusa, prelomi lateralnog kondila humerusa, prelom glavice radijusa)
2. Prelomi podlaktice
3. Traumatologija donjih esktremiteta
4. Ilizarov aparat
5. Reviziona hirurgija
OPERACIJE
PREGLEDI

AKTUELNO