Zakažite pregled
* polja obeležena zvezdicom su obavezna
Prof. dr
Tomislav Ranđelović
specijalista opšte hirurgije
placeholder image
placeholder image
O doktoru

Legendarni beogradski hirurg, svetski priznat stručnjak za hirurgiju jednjaka, želuca, kompletnog digstivnog trakta. Iskustvo je stekao u operacionim salama Kliničkog centra Srbije (Prva hirurška klinika), Kliničko bolničkom centru “Bežanijska kosa”, bio je prvi čovek Klinike za hirurgiju u Urgentnom centru.

Redovni profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu na katedri za hirurgiju sa anesteziologijom. Veliko ime domaće hirurgije, proslavljeno i u svetu po operacijama jednjaka, đak čuvenog srpskog hirurga, profesora Zorana Gerzića. 

Profesor Ranđelović operiše sve u digestivnom traktu: od ždrela i jednjaka, preko želuca i gušterače do tankog i debelog creva. Radi komplikovane slučajeve, reintervencije nakon operacija drugih hirurga. Za sebe kaže da je hirurg kreativac, izvan klišea, (“ponekad primenim i operativne tehnike stare i po sedamdeset godina, kad sam siguran da ću tim zahvatom spasiti život pacijenta”). 

Magistrirao je na predmetu digestivna hirurgija a doktorirao još početkom devedesetih i to na temi u vezi sa karcinomom želuca. 

Usavršavao se u Italiji, Japanu, SAD. Član je brojnih evropskih i internacionalnih udruženja za digestivnu hirurgiju. 

 

Polja stručnosti:

  • Divertikulum jednjaka
  • Ahalazija
  • Gastro-ezofagealni refluks
  • Karcinom jednjaka i želuca
  • Čir na želucu i na dvanaestopalačnom crevu
  • Hiatus hernija
  • Mekelov divertikulum
  • Tumor jetre
  • Hemangiom
  • Karcinom pankreasa

Kako doktor može da Vam pomogne?

Hirurgija kao metod lečenja u bolestima digestivnog trakta je izuzetno važna, ponekad presudna kao metoda. Nekada su hirurški zahvati, komplikovani i veliki, koji podrazumevaju odstranjivanje organa ili delova organa, najbolji način lečenja. Tip bolesti sa kojima se profesor decenijama susreće je takav da je, uglavnom, reč o hroničnim oboljenjima, ozbiljnijim i dugotrajnijim, a pacijentima  je potreban kontinuitet u lečenju i stalni nadzor. Profesor Ranđelović spada u red retkih hirurga u zemlji koji su se, zbog različitih i vrlo dinamičnih bolnica u kojima su radili (urgentna odeljenja, hirurške klinike), susreli sa izuzetnim brojem različitih oboljenja, povreda, komplikacija kod velikog broja pacijenata.

Profesionalna uverenja i odnos prema pacijentima:

“Vreme je u hirurgiji sve! Hirurg svojim manuelnim veštinama, znanjem, talentom, može čuda da napravi, ali važno je da je vreme na našoj strani. Operacija je ozbiljan timski rad i nema dobre hirurgije be timskog rada. Samo jedna beznačajna sitnica može da ugrozi trud hirurga, i zato je važno da pored sebe ima dobar tim, kao i da je on sam dobar timski igrač, koristan u timu. Pacijenti treba da nam veruju ali, najpre, treba da veruju sebi i svojim instinktima i da, kad osete tegobe, dođu na pregled. Vreme mora da bude na našoj strani”