Zakažite pregled
* polja obeležena zvezdicom su obavezna
Dr
Uroš Kenić
specijalista urologije
placeholder image
placeholder image
O doktoru

Dr Uroš Kenić je dugogodišnji član urološkog tima dr Radoša Đinovića, urolog koji je svoju praksu razvijao u KBC Zvezdara i bio deo tima koji je uveo laparoskopske metode u urologiji u ovoj bolnici. Svoje znanje i hirurške veštine nastavio je da unapređuje kroz rad u privatnim medicinskim ustanovama, fokusirajući se na kalkulozu urotrakta, poremećaje mokrenja i tretman muškog infertiliteta.

Dr Kenić je prepoznatljiv po svom personalizovanom pristupu svakom pacijentu, što podrazumeva da se konačni izbor metode lečenja donosi zajedno sa pacijentom, kada je on u potpunosti informisan i saglasan sa svim predlozima. U bolnici Sava Memorial radi od njenog osnivanja.

 

Polja stručnosti:

  • Endourologija
  • Kalkuloza urotrakta
  • Lečenje benigne hiperplazije prostate
  • Andrologija i tretman muškog infertiliteta
  • Poremećaji mokrenja
  • Urološka laparoskopija

Kako doktor može da Vam pomogne?

Dr Kenić naglašava značaj ambulantnog lečenja u urologiji, gde većina problema može biti rešena bez potrebe za hirurškim intervencijama. Sa modernim pristupom u dijagnostici i lečenju, posebno se fokusira na minimalno invazivne tehnike, što pacijentima omogućava efikasno lečenje uz minimalni oporavak.

Najčešći razlozi zbog kojih se pacijenti obraćaju dr Keniću uključuju probleme sa prostatom kod starijih muškaraca, urološka kalkuloza i formiranje kamenaca u urotraktnom sistemu. U lečenju kalkuloze urotrakta dr Kenić primenjuje tehnike koje omogućavaju da se kamenac efikasno razbije i eliminiše iz trakta, čime se pacijent oslobađa potencijalnih infekcija i drugih komplikacija.

Za mlađu populaciju, česti problemi obuhvataju pitanja infertiliteta, seksualne disfunkcije, infekcije, kao i onkološka stanja poput tumora testisa. Dr Kenić koristi napredne dijagnostičke alate, uključujući detaljno tumačenje spermograma, kako bi pružio jasnu sliku o reproduktivnom zdravlju pacijenta. U slučajevima muškog infertiliteta, čak i kada se radi o izazovnim stanjima poput azospermije, dr Kenić primenjuje najsavremenije hirurške tehnike koje mogu značajno povećati šanse za uspešnu vantelesnu oplodnju.

Profesionalna uverenja i odnos prema pacijentima:

“Personalizovani pristup pacijentu je nešto čemu u svakodnevnom radu težim i ja i čitav naš tim. To podrazumeva da pacijentu pružimo lečenje koje je za njega najadekvatnije. Često se susrećemo sa situacijom da je pacijenta moguće lečiti na više načina— personalizovani pristup podrazumeva da se konačni izbor metode lečenja donosi zajedno sa pacijentom. Izuzetno je bitno da u odabiru metode lečenja pacijent ima aktivnu ulogu. Upoznavanje pacijenta sa njegovim zdravstvenim stanjem, planom lečenja, kao i sa očekivanim ishodom, pomaže da lečenje bude efektno. Prošlo je vreme da doktor samo kaže koje lekove pacijent treba da pije, ili na koju operaciju treba da ide, bez ikakvog dubljeg razgovora sa pacijentom. Kada pacijent ima aktivnu ulogu, veoma je motivisan da iznese predloženo lečenje, čak i u najteškim slučajevima. Tada su krajnji efekti lečenja daleko bolji i uspešniji”.