Zakažite pregled
* polja obeležena zvezdicom su obavezna
Dr
Saša Tomović
specijalista urologije i urološke hirurgije
placeholder image
placeholder image
O doktoru

Jedan od vodećih specijalista urologije u zemlji, vrstan urološki hirurg sa višegodišnjim stažom u državnim i privatnim klinikama. U profesionalnim krugovima poznat po tome što je početkom dvehiljaditih oformio urološki hirurški tim na KBC “Zvezdara” koji je započeo primenu laparoskopskih hirurških tehnika u domaćoj urološkoj praksi. Pored toga, uveo je i korišćenje medicinskog lasera za razbijanje kamena u mokraćnoj cevi, kao tehniku za ublažavanje simptoma ovog rasprostranjenog zdravstvenog problema.

Usavršavao se u urološkim centrima u Grčkoj, Nemačkoj, Italiji, SAD, Turskoj. 

Bio je član tima profesora Save Perovića, gde je usavršio tehnike urogenitalne rekonstruktivne hirurgije. 

Hrabro se otisnuo i u sferu privatnog zdravstva, osnovavši urološku ordinaciju a kasnije i specijalizovanu bolnicu za urologiju. Za tim Sava Memorial bolnice neprocenjiv je njegov doprinos, prvenstveno kao lekara specijaliste, odvažnog u primeni modernih tehnologija ali i kao preduzetnika, iskusnog u vođenju privatne prakse.  

Dr Tomović je član Udruženja urologa Srbije (UUS), aktivan član Evropske asocijacije urologa (EAU) kao i Evropskog udruženja za seksualnu medicinu (ESSM). 

 

Polja stručnosti:

  • Laparoskopske operacije prostate, uretre
  • Karcinom prostate – laparoskopska prostatektomija
  • Lasersko razbijanje kamena u bešici, bubregu, ureteru

Kako doktor može da Vam pomogne?

Kao pionir u primeni minimalno invazivnih hirurških tehnika (laparoskopske, endoskopske i endourološke) dr Tomović je zaslužan za unapređenje urologije u opštem smislu, u Srbiji, jer je zahvaljujući njegovoj generaciji lekara ova moderna tehnika postala dostupna i pacijentima u našoj zemlji. Bolesti prostate, od benignih uvećanja do kancera, oboljenja su koja plaše muškarce a invazivni pregledi su ono što ih je demotivisalo da idu na preventivne preglede. Neinvazivne tehnike i sve komforniji preventivni pregledi kao i sve veća uspešnost lečenja tumora i kancera prostate, kada su na vreme otkriveni, motivišu muškarce da dolaze na kontrolne preglede.

Profesionalna uverenja i odnos prema pacijentima:

“Urogenitalni organi čine složen sistem koji objedinjuje funkcije izlučivanja sa našim polnim funkcijama. Taj sistem bitno utiče na naše zdravlje i na kvalitet našeg života i samopouzdanja. Složenost ovog sistema zahteva veoma dobro promišljanje u izboru načina lečenja.
Kombinacija stručnosti, iskustva i upotrebe modernih tehnika, doprinosi uspehu u očuvanju zdravlja i lečenju. Moj tim čine vrlo iskusni urolozi specijalizovani za različite delove urogenitalnog trakta što nam daje mogućnost da sveobuhvatno sagledamo problem i pronađemo najbolji metod lečenja.”