Zakažite pregled
* polja obeležena zvezdicom su obavezna
Dr
Radoš Đinović
specijalista urogenitalne rekonstruktivne hirurgije
placeholder image
placeholder image
O doktoru

Osnivač bolnice Sava Memorial Hospital i pokretač Fondacije dr Sava Perović, dr Radoš Đinović, proslavljeno je ime urogenitalne rekonstruktivne hirurgije za odrasle i decu – širom sveta. Nastavljač hirurške škole akademika Save Perovića, njegov kolega iznad operacionog stola, čuvar uspomene na njegovo profesionalno nasleđe— i u operacionoj sali, i van nje. 

 

„Proveo sam sa profesorom Perovićem osam godina u operacionim salama u Srbiji i u inostranstvu, radeći sedam dana nedeljno uključujući i praznike“, reći će dr Đinović o svojoj saradnji sa akademikom Perovićem u jednom intervjuu beogradskim medijima. I danas, dodaje, radi oko 500 operacija godišnje od kojih su neke izuzetno kompleksne. Poznat je po operacijama urođenih anomalija kod dece— operiše decu u svim delovima sveta, po pozivu i nakon što su neka od njih prošla kroz niz operacija.

 

Nakon smrti profesora Perović, dr Đinović je nastavio da se razvija dalje kao urogenitalni hirurg, radeći paralelno u Srbiji i u svetu, izvodeći često pokazne operacije na kongresima, tako edukujući svoje kolege. Neke od operacija koje je izveo, bilo da je reč o funkcionalnim ili estetskim, spadaju u jedinstvene zahvate, nikada viđene, kreirane u trenutku operacije. Neki problemi i anomalije urogenitalnih organa su rešavani toliko uspešno da se činilo da tog problema, tj. anomalije nikada nije ni bilo. 

Izuzetno uvažen od strane kolega širom sveta, bio je predsednik Sekcije za urogenitalnu rekonstruktivnu hirurgiju (ESGURS) u Evropskom udruženju urologa (EAU). Bolnica koju je osnovao, kao i Fondacija Sava Perović, su istovremeno edukacioni centar za urogenitalnu rekonstruktivnu hirurgiju sa sertifikatom Evropskog udruženja urologa. 

 

Član je i Evropske sekcije genitourinarnih rekonstruktivnih hirurga (ESGURS), Evropskog udruženja seksualne medicine (ESSM), Evropskog udruženja androloške urologije (ESAU), Evropskog udruženja pedijatrijske urologije (ESPU), Svetske profesionalne asocijacije za transseksualno zdravlje (WPATH).

Od maja 2022. godine većinu svojih operacija izvodi, zajedno sa svojim timom, u Sava Memorial bolnici. U našoj bolnici su, zato, često i pacijenti iz inostranstva. 

 

Polja stručnosti: 

  • Rekonstrukcija bubrega i mokraćovoda 
  • Rekonstrukcija mokraćne bešike
  • Rekonstrukcija penisa
  • Hirugija uretre
  • Hipospadija
  • Epispadija – ekstrofija
  • Operacije testisa
  • Operacije promene pola 

Kako doktor može da Vam pomogne?

Pacijenti koji potraže pomoć dr Đinovića po pravilu su oni koji se nose sa ozbiljnijim, urođenim ili stečenim anomalijama i oštećenjima urogenitalnog trakta. Vrlo često, njegovi pacijenti su deca— i to deca koja su mnogo puta, bez uspeha, prolazila kroz operacije ali bez bitnijeg napretka. U kontaktu je sa stotinama roditelja uspešno operisane dece od Kirgistana do Katara, a u našu bolnicu dolaze pacijenti sa svih strana sveta.

Profesionalna uverenja i odnos prema pacijentima:

“U ovoj oblasti hirurgije problemi su pravilo. Mnogi pacijenti su ostavljeni da žive kao nerešeni slučajevi jer im kažu da rešenja za njih nema, da ne mogu da žive normalnim životom. Izazov je da pomognemo pacijentima da reše taj problem, jer smatram da uvek postoji neko rešenje da se poboljša kvalitet života pacijenata. Da biste to mogli, morate se stalno usavršavati, sa svakom novom operacijom i svakim šavom koji napravite. A to smo naučili od profesora Perovića; da se stalno morate usavršavati i da ne odustajete od neizgled nerešivih problema pacijenata. Svi mi koji smo nastavili da radimo njegovim putem uspevamo da rešimo nerešivo”