Zakažite pregled
* polja obeležena zvezdicom su obavezna
Dr
Ivanka Janković
Anesteziolog
placeholder image
placeholder image
O DOKTORKI

Dr Ivanka Janković je pedijatrijski anesteziolog sa internacionalnim iskustvom i značajnim doprinosom u pedijatrijskoj anesteziji i intenzivnoj terapiji. Njena karijera obuhvata rad u Švedskoj, u pedijatrijskoj bolnici u Cirihu, Dečjoj bolnici u Torontu i univerzitetskoj bolnici u Njujorku. Od 1996. nosi titulu primarijusa, a od 2000. je UNICEF-ov ekspert za pedijatrijsku reanimaciju.
Dr Janković je autor i koautor više od 20 naučnih i stručnih radova koji doprinose razvoju i razumevanju dečje anestezije i intenzivne terapije. U bolnici Sava Memorial radi od njenog osnivanja, i bavi se svim vrstama opšte i regionalne anestezije.

PROFESIONALNA UVERENJA I ODNOS PREMA PACIJENTIMA:

„Često se kaže da je posao anesteziologa težak, da tokom operacije držimo život pacijenta u svojim rukama. Međutim, smatram da ako je priprema adekvatno obavljena, operacija prolazi lako i bez nepotrebnog stresa. Sigurnost anestezije počiva na temeljnoj pripremi svakog pacijenta, uzimajući u obzir individualne potrebe i stanje. Iako ne uživaju sva deca privilegiju potpunog zdravlja, napretci u medicini omogućavaju nam da pružimo sigurnost svim pacijentima, bez obzira na prisutne zdravstvene probleme.“