Zakažite pregled
* polja obeležena zvezdicom su obavezna
Dr
Dragan Antić
specijalista ginekologije i akušerstve
placeholder image
placeholder image
O doktoru

Dr Dragan Antić je jedan od najuglednijih specijalista ginekologije i akušerstva u Beogradu. Njegova bogata karijera je većinom provedena na Klinici za ginekologiju i akušerstvo KBC Dragiša Mišović, gde je radio kao upravnik bolnice, načelnik porodilišta i zamenik direktora. Svojim rukovodećim ulogama dao je značajan doprinos razvoju institucije i poboljšanju prakse u ginekologiji i akušerstvu.

Tokom tri decenije posvećene medicini, dr Antić je stekao izuzetno iskustvo u dijagnostici i lečenju različitih ginekoloških oboljenja, izvodeći veliki broj ginekoloških i akušerskih operacija, kao i porođaja. Njegovo specijalističko interesovanje posebno je usmereno na laparoskopsku hirurgiju u ginekologiji, oblast u kojoj se kontinuirano usavršavao, kako u zemlji, tako i na međunarodnom nivou. Dr Antić je priznati autor brojnih naučnih radova objavljenih u prestižnim domaćim i stranim časopisima, čime doprinosi širenju znanja i unapređenju praksi u svojoj specijalnosti.

Kao član Srpskog lekarskog društva – Ginekološko akušerska sekcija, i Udruženja za ginekološku endoskopsku hirurgiju, dr Antić je aktivno uključen u stručne skupove i konstantno teži ka unapređenju svojih znanja i veština.

 

Polja stručnosti:

  • Ginekološki pregledi
  • Ultrazvučni pregled
  • Papa test i kolposkopija
  • Praćenje trudnoće
  • Ginekološke intervencije: biopsije, eksplorativne kiretaže, konizacija grlića maternice
  • Ginekološke operacije, uključujući laparoskopsku hirurgiju u ginekologiji

Kako doktor može da Vam pomogne?

Dr Dragan Antić je posvećen pružanju kvalitetne zdravstvene zaštite ženama svih uzrasta, fokusirajući se na rano otkrivanje, prevenciju i efikasno lečenje ginekoloških oboljenja. Pacijentkinje mogu očekivati temeljan pregled i pažljivu evaluaciju simptoma kao što su neobični bolovi, promene u menstrualnom ciklusu ili bilo kakvi drugi ginekološki znaci koji mogu ukazivati na potrebu za daljim ispitivanjima ili intervencijama.

Dr Antić veliku važnost pridaje preventivnim pregledima, ginekološkim i ultrazvučnim, kao i Papa testovima i kolposkopiji, koji su ključni za očuvanje reproduktivnog zdravlja. Njegov pristup tretmanu temelji se na najnovijim medicinskim dostignućima, uključujući minimalno invazivne operativne tehnike koje osiguravaju brzi oporavak i minimalne komplikacije.

Profesionalna uverenja i odnos prema pacijentima:

„Suština odnosa između pacijenta i lekara leži u temelju poverenja, koje počinje da se gradi od prvog susreta i razgovora. Trudim se da pacijentkinjama pružim jasne informacije i transparentan uvid u sve aspekte predloženog lečenja, uključujući i operacije, ukoliko su potrebne. Važno je da svaka pacijentkinja razume proces lečenja, potencijalne rizike i očekivane ishode, te da svoj informisani pristanak daje na temelju potpunog razumevanja i bez ikakvog pritiska.”

„Pacijentkinje često dolaze sa prethodno formiranim mišljenjem stečenim kroz medije, dok istovremeno zanemaruju važnost redovnih preventivnih pregleda. Tegobe poput bolova u karlici i neurednih menstruacija su česte, i upravo zato je bitno redovno dolaziti na preglede kako bi se eventualne komplikacije uočile na vreme. Tokom svake posete, moj cilj je da dođemo do precizne dijagnoze i zajedno planiramo dalji tok lečenja.“