Zakažite pregled
* polja obeležena zvezdicom su obavezna
Doc. dr
Radomir Aničić
specijalista ginekologije i akušerstva
placeholder image
placeholder image
O doktoru

Dr Radomir Aničić, ginekolog/akušer, sa dvodecenijskim iskustvom rada u najvećem porodilištu u Srbiji – Ginekološko-akušerskoj klinici “Narodni front”, deo je ginekološkog ima bolnice Sava Memorial. I danas je deo tima ovog velikog beogradskog porodilišta gde, svakodnevno, pomaže stotinama trudnica i porodilja.

Ovaj ugledni stručnjak u oblasti ginekologije i akušerstva, nakon što je odbranio doktorsku tezu, svoje usavršavanje je nastavio u školi za minimalno invazivnu hirurgiju Maidston u Velikoj Britaniji, kao i na AKH klinici u Beču. Edukovao se dodatno i u oblasti patologije cerviksa kao i perinatologije. 

U toku dvadesetogodišnje karijere, imao je preko 100 uspešnih operacija koja su rezultirale glavnim ciljem njegovih pacijentkinja — trudnoćom. Dr Aničić je izabran u zvanje kliničkog asistenta na Katedri za Ginekologiju i akušerstvo Medicinskog fakulteta u Beogradu, gde deli svoje znanje i iskustvo sa budućim generacijama lekara.

 

Polja stručnosti:

  • Praćenje i procena stanja ploda
  • Minimalno invazivne ginekološke operacije
  • Tretman i praćenje endometrioze
  • Ginekološke intervencije: biopsije, ekslorativne kiretaže, konizacija grlića materice

Kako doktor može da Vam pomogne?

Ukoliko imate bolove u maloj karlici, bolne menstruacije i sterilitet, postoji verovatnoća da bolujete od endometrioze. To je benigno, estrogen-zavisno ginekološko oboljenje od kog boluje 5 do 10 procenata žena u opštoj populaciji. Dr Aničić je specijalizovan za laparoskopske operacije endometrioze koje predstavljaju zlatni standard u dijagnostici i lečenju ove bolesti. Ove minimalno invazivne operacije omogućavaju brz oporavak i manje bolove posle operacije, uz značajno poboljšanje kvaliteta života pacijentkinja. Korišćenjem najnovijih tehnika i opreme dr Aničić može da precizno locira i ukloni endometriotske lezije, čime se smanjuje rizik od recidiva i povećava šansa za trudnoću kod pacijentkinja sa problemima usled endometrioze.

Profesionalna uverenja i odnos prema pacijentima:

“Endometrioza može biti izazov za dijagnostiku i lečenje, ali uz napredak u medicinskoj tehnologiji, posebno u oblasti laparoskopske hirurgije, imamo sve veće mogućnosti za uspešno suočavanje sa ovim stanjem. Moj pristup lečenju je usmeren na minimiziranje simptoma i poboljšanje plodnosti, uz duboko razumevanje i empatiju prema svakoj pacijentkinji. Zajedno radimo na ostvarivanju njenih ciljeva, bilo da je reč o ublažavanju bola ili želji za trudnoćom”