Zakažite pregled
* polja obeležena zvezdicom su obavezna
Doc dr
Aleksandar Vlahović
specijalista dečije plastične i rekonstruktivne hirurgije
placeholder image
1
2
placeholder image
1
2
O doktoru

Doc. dr Vlahović Aleksandar je renomirani specijalista dečje hirurgije i specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije, čija profesionalna karijera obuhvata preko 8000 uspešno izvedenih operacija. Njegov rad karakteriše izuzetna posvećenost i ekspertiza, posebno u domenima dečije plastične hirurgije i tretmana vaskularnih anomalija kod dece. Dr Vlahović je diplomirao na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 1995. godine, nakon čega je uspešno završio obavezni medicinski staž sa fokusom na vaskularnu hirurgiju. Njegovu stručnost potvrđuju i specijalizacije iz dečje hirurgije i plastične hirurgije, kao i magistarski i doktorski radovi posvećeni ključnim pitanjima u ovim oblastima.

Njegova posvećenost kontinuiranom profesionalnom usavršavanju vidi se kroz brojna međunarodna stručna usavršavanja na prestižnim institucijama, kao što su “Great Ormond Street” bolnica u Londonu i “Showa Univerzitet” u Tokiju. Aktivan je u akademskoj zajednici, gde svoja iskustva i znanja deli kroz predavanja i naučne radove, čime doprinosi napretku oblasti dečje i plastične hirurgije.

 

Polja stručnosti:

  • Vaskularne anomalije
  • Urođene anomalije (rascepi usne i nepca)
  • Stečene anomalije (tumori, povrede, ožiljci)

Kako doktor može da Vam pomogne?

Doc. dr Vlahović svojim pacijentima nudi visokokvalitetnu negu zasnovanu na najnovijim dostignućima u dečjoj i plastičnoj hirurgiji. Sa dubokim razumevanjem kompleksnosti pedijatrijskih slučajeva, on pruža individualizovani pristup svakom pacijentu. Kroz svoje specijalizovano znanje, nudi preciznu dijagnostiku i efikasne tretmane za različite vaskularne anomalije, koristeći inovativne hirurške tehnike koje minimiziraju ožiljke i podržavaju brz oporavak. Dr Vlahović se takođe bavi korekcijom urođenih i stečenih anomalija, poput rascepa usne i nepca, primenjujući najnaprednije metode rekonstrukcije za optimalne estetske i funkcionalne rezultate.

Profesionalna uverenja i odnos prema pacijentima:

Deca rođena sa rascepima usne i/ili nepca zahtevaju posebnu pažnju i multidisciplinarni pristup lečenju kako bi se osigurali optimalni razvojni ishodi. Hirurške intervencije treba planirati u periodu između trećeg i petog meseca života (za rascep usne) i 10. i 12. meseca (za rascep nepca). Ovaj vremenski okvir je strateški odabran kako bi se podržao prirodni rast i razvoj deteta, uz minimalni rizik i najbolje rezultate lečenja. Nakon hirurških zahvata, važno je obezbediti kontinuiranu podršku stručnjaka kao što su otorinolaringolozi, logopedi i psiholozi, koji igraju ključnu ulogu u razvoju odličnog govora, normalnom hranjenju i sveukupnom psihosocijalnom funkcionisanju deteta. Sa sveobuhvatnim i koordinisanim pristupom, očekuje se postizanje savršenih rezultata koji će deci omogućiti da vode ispunjen i kvalitetan život.
Kada su u pitanju vaskularne anomalije, pravilna dijagnostika predstavlja temelj uspešnog lečenja. Pravovremeno i tačno postavljanje dijagnoze omogućava adekvatan pristup lečenju, koji može uključivati različite terapijske modalitete, od konzervativnog praćenja do hirurških intervencija. Roditeljima se savetuje da aktivno traže stručno mišljenje i da ne odlažu konsultacije sa specijalistom ukoliko primete bilo kakve neobične promene na koži svog deteta. Rana intervencija može značajno doprineti boljim ishodima lečenja i smanjiti potrebu za obimnijim hirurškim zahvatima u budućnosti.