Zakažite pregled
* polja obeležena zvezdicom su obavezna
Ass. dr
Strahinja Odalović
specijalista nuklearne medicine i radiologije
placeholder image
placeholder image
O doktoru

Dr Strahinja Odalović je specijalista nuklearne medicine i radiologije, kao i docent na katedri nuklearne medicine Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Osnovne studije završio je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Na istom fakultetu je položio i specijalističke ispite iz nuklearne medicine i iz radiologije, oba puta sa odličnim uspehom, a zatim i doktorirao 2018. godine. Njegova profesionalna karijera obuhvata rad na Odeljenju radiologije Univerzitetske dečije klinike u Beogradu, a od 2010. godine je deo tima Centra za nuklearnu medicinu Univerzitetskog kliničkog centra Srbije.

Doc. dr Odalović je autor brojnih publikacija u prestižnim međunarodnim i domaćim naučnim časopisima i aktivan učesnik na značajnim međunarodnim kongresima i školama. Njegova usavršavanja u zemlji i inostranstvu, uključujući studijske boravke u Hammersmith bolnici u Londonu, Univerzitetu u Pizi, i Scanomed centru za nuklearnu medicinu u Debrecenu, značajno su doprinela njegovom iskustvu, posebno u oblasti PET/CT dijagnostike, dijagnostike i terapije poremećaja funkcije štitaste žlezde te dijagnostici oboljenja muskuloskeletnog sistema.

 

Polja stručnosti

  • PET/CT dijagnostika onkoloških i inflamatornih oboljenja
  • Dijagnostika i terapija poremećaja funkcije štitaste žlezde
  • Ultrazvučna dijagnostika (štitasta žlezda, abdomen, karlica, meka tkiva, muskuloskeletni sistem)
  • Dinamski funkcionalni ultrazvučni pregledi muskuloskeletnog sistema

Kako doktor može da Vam pomogne?

Pacijenti se često obraćaju dr Odaloviću zbog simptoma koji ukazuju na poremećaje funkcije štitaste žlezde, kao što su promene u telesnoj težini, umor, promene raspoloženja, ili zbog sumnje na onkološka i inflamatorna oboljenja koja zahtevaju sofisticiranu dijagnostiku poput PET/CT. Takođe, bolovi, povrede ili promene na muskuloskeletnom sistemu, kao i potreba za preciznom dijagnostikom stanja mekih tkiva, abdomena, karlice i dojki, razlozi su zbog kojih pacijenti traže njegovu ekspertizu.

Dr Odalović koristi najsavremenije metode dijagnostike i terapije, uključujući ultrazvučne preglede štitaste žlezde, kojima se dijagnostikuje i prati stanje pacijenata sa hipertireozom, hipotireozom ili tireoiditisom. Osim toga, provodi ultrazvučne preglede abdomena, karlice, mekih tkiva i muskuloskeletnog sistema, uključujući i dinamske funkcionalne preglede, koji omogućavaju detaljno razumevanje strukture, funkcije i potencijalnih patologija tkiva.