Zakažite pregled
* polja obeležena zvezdicom su obavezna
Prof. dr
Igor But
specijalista ginekologije i ginekološke urologije
placeholder image
placeholder image
O doktoru

Jedan od vodećih evropskih stručnjaka u oblasti laparoskopske ginekološke hirurgije, zagovornik i promoter ove metode koja je neinvazivna i omogućava brži oporavak pacijentkinja. Šef Odeljenja za opštu ginekologiju i ginekološku urologiju na Univerzitetskom kliničkom centru u Mariboru. Iako stacioniran u Sloveniji, ordinira širom regiona i u gotovo svim većim gradovima ima stalne pacijentkinje. Redovni gostujući lekar u Sava Memorial bolnici. 

Redovni je profesor na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Mariboru, mentor specijalistima ginekologije i akušerstva. Međunarodni instruktor rekonstruktivne i laparoskopske hirurgije karlice. 

Posvećen rešavanju problema inkontinencije kod žena neinvazivnim metodama (ugradnja slinga), suosnivač udruženja Inkont iz Maribora, koje okuplja lekare koji se bave ovim problemom. 

 

Polja stručnosti:

  • Nevoljno oticanje urina (Sling)
  • Prolaps materice 
  • Spad bešike (cistokela)
  • Laparoskopske operacije mioma, polipa, cista i tumora materice i bešike
  • Laparsokopska histeroktomija
  • Laproskopska operacija jajnika 
  • Estetske operacije ženskih genitalija
  • Vaginalna rejuvenacija  

Kako doktor može da Vam pomogne?

Dr But je, kao kliničar, uveo u rad mnoge dijagnostičke i terapijske metode. Najpoznatiji je po primeni neinvazivnih hirurških metoda, u lokalnoj anesteziji, u svim zdravstvenim okolnostima koje to pacijentkinji omogućavaju. 

Pacijentkinje koje ima u Srbiji, pregleda u Sava Memorial bolnici, svakog drugog meseca. Sve pacijentkinje koje su zainteresovane za pregled, konsultaciju ili “drugo mišljenje” lekara mogu zakazati pregled unapred kod dr Buta, pozivom našeg prijemnog odeljenja.

Najčešće mu se pacijentkinje obraćaju zbog komfornog rešavanja problema inkontinencije, ali i zbog laparoskopskih operacija materice i bešike.

Čak i operaciju uklanjanja materice koja, kada se radi klasičnim putem podarzumeva veliki rez na stomaku i više od šest nedelja oporavka, dr But i njegov tim rade laparoskopski, bez ožiljka trbušnog zida, uz samo tri mala uboda kože. 

Profesionalna uverenja i odnos prema pacijentima:

“Moja filozofija je poboljšanje kvaliteta života pacijentkinja kroz minimalno invazivne hirurške intervencije, laparoskopski i u lokalnoj anesteziji. Moderna tehnologija uz veštinu hirurga daje nam mogućnost da izvodimo zahvate koji su neinvazivni, ubrzavaju oporavak i daju ženama priliku da se brzo vrate svakodnevnim aktivnostima. To su savremena medicinska dostignuća koja treba da stavimo u službu boljeg života žena ”