Zakažite pregled
* polja obeležena zvezdicom su obavezna
Prof. dr
Aleksandar Sretenović
specijalista dečje hirurgije
placeholder image
placeholder image
O doktoru

Prof. dr Aleksandar Sretenović je specijalista dečije hirurgije i subspecijalista vaskularne hirurgije. 

Asistent je na Medicinskom fakultetu u Beogradu, gde na Katedri za hirurgiju sa anesteziologijom predaje dečju hirurgiju. Pored toga, od 2010. godine obavlja i funkciju sekretara Katedre za dečju hirurgiju. 

Posebno je posvećen abdominalnoj hirurgiji u pedijatrijskoj populaciji i drugim minimalno invazivnim hirurškim procedurama kod dece, koje obuhvataju laparoskopske operacije izvedene preko milimetarskih rezova. Ovaj pristup omogućava pacijentima da lakše podnesu intervencije, sa minimalnim traumama, što rezultira bržim oporavkom i kraćim boravkom u bolnici. Prednost ovih tehnika leži u upotrebi specijalnih instrumenata koji omogućavaju precizne i efikasne zahvate sa minimalnim uticajem na mlade pacijente.

 

Polja stručnosti: 

  • Urođene anomalije: preponske kile (ingvinalna hernija), nespušteni testisi (kriptorhizam)
  • Upala slepog creva (apendicitis)
  • Funckionalna oboljenja jednjaka, (gastroesofalni refluks, poremećaji gutanja, ahalazija)
  • Ulcelarni kolitis

Kako doktor može da Vam pomogne?

Prof. dr Aleksandar Sretenović svojim pacijentima pristupa sa izuzetnom pažnjom i posvećenošću, koristeći najnovije tehnike i tehnologije u cilju pružanja najefikasnijeg i najmanje invazivnog lečenja. Njegova specijalnost u oblasti dečije hirurgije omogućava mu da dijagnostikuje i leči širok spektar urođenih anomalija i funkcionalnih oboljenja kod dece, uvek težeći ka tome da njegovi mladi pacijenti dožive brz i bezbolan oporavak.

Profesionalna uverenja i odnos prema pacijentima:

Temelj uspešnog lečenja je izgradnja poverenja kod pacijenata i njihovih roditelja. Roditelje najčešće zanima da li će hirurške procedure imati posledice na rast i razvoj deteta, dužina hospitalizacije, kao i potencijalne komplikacije. Inicijalni razgovori su izuzetno važni kako bi se detaljno objasnio plan i tok lečenja. Pružanjem jasnih i razumljivih informacija stvara se sigurno okruženje u kojem se i deca i roditelji mogu opustiti, što je ključno za pozitivan ishod lečenja.