Zakažite pregled
* polja obeležena zvezdicom su obavezna
Prim. dr sci. med.
Bojan Bukva
specijalista dečije hirurgije i ortopedije
placeholder image
placeholder image
O doktoru

Prim. dr sci. med. Bojan Bukva je istaknuti specijalista u oblastima dečje hirurgije i dečje ortopedije, sa dvadesetogodišnjim kliničkim iskustvom. Trenutno obavlja funkciju načelnika Odeljenja dečje ortopedije i traumatologije na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Beogradu, uz angažman kao klinički asistent na predmetu Hirurgija sa anesteziologijom na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. 

Svoje znanje i veštine nadograđivao je kroz specijalizacije u renomiranim međunarodnim institucijama, uključujući “Hospital for Special Surgery” u Njujorku i Aspetar u Dohi. Kao višegodišnji predsednik medicinske komisije Rvačkog saveza Beograda i medicinski direktor Gimnastičarske federacije Katara, dr Bukva ima značajno iskustvo u radu sa mladim sportistima i prevenciji sportskih povreda. Njegova stručnost uključuje širok spektar tretmana i operativnih procedura za urođene i stečene deformitete, razvojne poremećaje, kao i koštane i mekotkivne promene.

 

Polja stručnosti:

  • Sportska dečija ortpedija
  • Hirurgija dečjeg stopala i kukova
  • Povrede dece u sportu
  • Razvojni poremećaji kukova
  • Urođene anomalije stopala (Ponseti metod, talus verticalis, pes calcaneus)
  • Stečene anomalije stopala (hallux valgus, osteohondroze)
  • Razvojna oboljenja i deformiteti kolena (Blountova bolest, genua vara)
  • Benigne koštane promene (koštane ciste, osteohondromi)
  • Koštane traume

Kako doktor može da Vam pomogne?

Urođeni deformiteti stopala i kukova predstavljaju čest izazov kako za decu, tako i za njihove porodice. Iako mnogi od ovih razvojnih poremećaja mogu spontano biti korigovani tokom dečjeg rasta i razvoja, ključno je pravovremeno i adekvatno reagovati, kako bi se osigurao pravilan razvoj. Dr Bukva i njegov tim u Sava Memorial Hospital pružaju sveobuhvatan pristup u dijagnostici i lečenju ovih stanja, koristeći najsavremenije metode praćenja, uključujući kliničku, radiografsku i ultrazvučnu dijagnostiku donjih ekstremiteta i kukova. 

Profesionalna uverenja i odnos prema pacijentima:

“Razumemo da je suočavanje sa ovakvim izazovima stresno za celu porodicu, zbog čega se trudimo da pružimo podršku i jasne informacije koje će pomoći roditeljima da se osećaju sigurno i informisano kroz ceo proces lečenja. Cilj je da se osigura da svako dete dostigne svoj puni potencijal razvoja, uz što manje nepotrebnih intervencija.”