Zakažite pregled
* polja obeležena zvezdicom su obavezna
Dr
Zoran Krstanoski
specijalista urologije, uroonkolog
placeholder image
placeholder image
O doktoru

Regionalna zvezda urološke prakse, dr Zoran Krstanoski, slovenački je urolog koji godinama unazad ima stalne pacijente u svim zemljama regiona, od Slovenije do Makedonije. Poznat je prvenstveno po velikom iskustvu i veštini u primeni laparoskopske hirurgije u uroonkologiji. Jedan je od najpoznatijih uroonkologa u ovom delu Evrope, pionir u uvođenju i standardizaciji minimalno invazivnih metoda u lečenju uroloških problema. 

 

Profesionalno se izgradio na urološkoj klinici u Slovenj Gradecu u Sloveniji— bolnici koja je poznata po profesoru urologije Nadu Vodopiji koji je još pre 40 godina na ove prostore počeo da uvodi laparoskopski hirurški pristup u tretmanu uroloških oboljenja. Dr Krstanoski je danas načelnik Urološkog odeljenja na ovoj klinici u Sloveniji. Pacijente u Srbiji pregleda u Sava Memorial bolnici, u našim prostorijama je svakog drugog meseca i možete zakazati pregled ili konsultaciju na našem prijemnom odeljenju. 

Mentor je i instruktor brojnim urolozima koji se obučavaju za primenu minimalno invazivne hirurgije u urologiji. Od 2017. godine je i doktor medicinskih nauka na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Mariboru. Predsednik je Udruženja urologa Slovenije kao i Medicinskog udruženja Slovenije, Evropskog udruženja urologa, Lekarske komore Makedonije, Srbije i Crne Gore. 

 

Polja stručnosti: 

  • Karcinom prostate – laparoskopska prostatektomija
  • Rekonstruktivna urologija
  • Kamen u urinarnom traktu 
  • Benigne hiperplazije prostate
  • Fleksibilna ureterorenoskopija

Kako doktor može da Vam pomogne?

Karcinom prostate je najčešći oblik raka od kog oboljevaju muškarci i smatra se da je on ekvivalent raku dojke kod žena, po učestalosti. Rasprostranjen je, gotovo podjednako, svuda u Evropi. Ipak, velika promena danas je to što se, zahvaljujući ranom otkrivanju, ova bolest uspešno leči, uz zračenje i operacije. To je, sigurno, najznačajniji benefit koju iskusan uroonkolog može da pruži pacijentu sa ovom dijagnozom. 

Ne treba zanemariti ni druge tegobe u kojima laparoskopija ima odličan rezultat. Jedna od tih tegoba sigurno je kamen u nekom od organa urinarnog trakta što se vrlo efikasno i relativno komforno rešava ovom neinvazivnom tehnikom. To i jesu najčešći razlozi zbog kojih se pacijenti obraćaju dr Krstanoskom, širom regiona.

Profesionalna uverenja i odnos prema pacijentima:

“Moja specijalnost je uroonkologija – lečenje karcinoma urogenitalnog sistema, tj. karcinoma bubrega, prostate, mokraćne bešike, penisa i testisa. Imam brojne pacijente od Slovenije do moje rodne Makedonije, imam puno dobrih kolega u svim ovim zemljama, čiji rad cenim. Važno je što smo povezani, što razmenjujemo znanje, iskustvo, konsultacije u vezi sa pacijentima, to osnažuje nas kao profesionalce i donosi više benefits za pacijente.
Volim otvorene razgovore sa pacijentima, pažljiv izbor metode lečenja, insistiram na tome da pacijenti budu informisani o svakom koraku. Moderna tehnologija koja se danas koristi u hirurgiji, a koja je dostupna u klinikama sa kojima sarađujem, poput Sava Memorial u Beogradu, olakšava lečenje uroloških pacijenata”.