Zakažite pregled
* polja obeležena zvezdicom su obavezna
Dr
Vladislav Pešić
specijalista urologije
placeholder image
placeholder image
O doktoru

Dr Vladislav Pešić je iskusni urolog koji je karijeru izgradio u KBC „Dragiša Mišović“ u Beogradu, gde i danas predvodi odeljenje za urgentne slučajeve. Specijalizovao se u onkološkoj urologiji, tretmanu inkontinencije i rekonstruktivnoj hirurgiji urogenitalne oblasti, zahvaljujući desetogodišnjem radu u fondaciji „Sava Perović”.

U Sava Memorial Hospital redovno vodi ambulantne preglede i specijalizovane dijagnostičke postupke poput ultrazvuka i uretrocistoskopija. Izvodi vrlo napredne operacije, uključujući tretmane za suženje uretre i terapije za inkontinenciju.

Dr Pešić je aktivan u stručnim krugovima, piše stručne radove i učestvuje u udruženjima urologa. 

 

Polja stručnosti:

  • Onkološka urologija
  • Inkontinencija
  • Rekonstruktivna hirurgija penisa i uretre
  • Lečenje stenoze uretre
  • Cirkumcizija
  • Uretroplastika

Kako doktor može da Vam pomogne?

Dr Vladislav Pešić svojim pacijentima pruža pomoć i rešenja za niz uroloških problema, naročito kada je reč o teškoćama sa mokrenjem, koje mogu znatno uticati na kvalitet života. Učestalo ili otežano mokrenje su česti razlozi zbog kojih se pacijenti obraćaju, a često su povezani sa problemima prostate ili suženjem mokraćnog kanala.

U lečenju ovih stanja, prvo se koriste endoskopske metode koje omogućavaju minimalno invazivno rešavanje problema. U slučajevima kada se pokaže da endoskopski tretmani nisu dovoljni, dr Pešić primenjuje otvorene hirurške zahvate, poput uretroplastike. Ova metoda, koju je usavršio u saradnji sa fondacijom „Sava Perović“ i pod mentorstvom d Radoša Đinovića, uključuje korišćenje grafta iz bukalne sluznice za rekonstrukciju mokraćnog kanala, čime se postižu dugotrajni rezultati i poboljšava funkcija mokraćnog trakta.

Zahvaljujući kombinaciji naprednih tehničkih veština i pažljivog pristupa pacijentima, dr Pešić može da pruži efikasno rešenje za one koji se suočavaju sa ovim urološkim izazovima, poboljšavajući njihovu sposobnost za normalno mokrenje i time značajno poboljšava kvalitet života.

Profesionalna uverenja i odnos prema pacijentima:

“Pažljivo saslušati pacijenta prvi je i najbitniji korak u postavljanju dijagnoze i određivanju toka lečenja. Iz razgovora sa pacijentom, iz njegovih zapažanja i utisaka, opisa tegoba, možemo mnogo saznati i vreme koje tu uložimo je važno za proces lečenja. Mi, koji smo navikli na urgentne slučajeve, istrenirani smo da brzo opažamo i zaključujemo, i hitno reagujemo. I vrlo smo svesni koliko ta početna koncentrisanost na pacijenta utiče na ishod. Kad radim ambulantne preglede, u kojima imam mnogo više vremena, kao što je to u Sava Memorial bolnici, još se više posvetim tom prvom razgovoru sa pacijentom”