Zakažite pregled
* polja obeležena zvezdicom su obavezna
Dr
Predrag Rodić
specijalista pedijatrije i hematologije
placeholder image
placeholder image
O doktoru

Dr Predrag Rodić je pedijatar i doktor medicinskih nauka sa specijalizacijom u hematologiji. Medicinsko obrazovanje započeo je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je diplomirao 2002. godine sa visokom prosečnom ocenom. Njegova profesionalna karijera odlikuje se kontinuiranim usavršavanjem i napredovanjem, što je kulminiralo pozicijom docenta na istom fakultetu.

Nakon što je započeo kao volonter na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Beogradu, dr Rodić je razvio duboko interesovanje za pedijatrijsku hematologiju i onkologiju, što je dovelo do njegovog stalnog zaposlenja na istoj klinici 2006. godine. Njegov akademski put obuhvata sticanje magistarskog i doktorskog zvanja iz hematologije, što dodatno potvrđuje njegovu stručnost. Kao klinički asistent, a zatim docent na Medicinskom fakultetu, dr Rodić je doprineo obrazovanju novih generacija lekara, dok je istovremeno proširivao svoje kliničko iskustvo i učestvovao u istraživačkim projektima. Njegovo specifično interesovanje za Gošeovu bolest i poremećaje hemostaze u dečjem uzrastu ističe ga kao stručnjaka u ovim oblastima. Dr Rodić je posvećen praćenju najnovijih dostignuća u medicini kako bi svojim pacijentima pružio kvalitetnu negu.

 

Polja stručnosti:

  • Pedijatrijska hematologija i onkologija
  • Gošeova bolest
  • Poremećaji hemostaze u dečjem uzrastu

Kako doktor može da Vam pomogne?

Dr Rodić se u svom radu suočava sa raznolikim izazovima pedijatrijske hematologije i onkologije. Pažljivo pristupa lečenju stanja kao što su anemija kod dece, različiti poremećaji funkcije trombocita i leukocita, uvećani limfni čvorovi, kao i lečenju malignih bolesti krvi poput leukemija i limfoma. Osim toga, posvećen je dijagnostici i lečenju malignih tumora kod dece i poremećaja zgrušavanja krvi, uključujući detaljno tumačenje laboratorijskih nalaza. U svom pristupu, dr Rodić se oslanja na najnovije medicinske prakse, nastojeći da tretmani budu što efikasniji i prilagođeni svakom pacijentu, uzimajući u obzir potrebe i dobrobit dece i njihovih porodica.