Zakažite pregled
* polja obeležena zvezdicom su obavezna
Pukovnik doc. dr sci. med.
Nebojša Marić
specijalista grudne hirurgije
placeholder image
placeholder image
O doktoru

Pukovnik doc. dr sci.med. Nebojša Marić je istaknuti specijalista u oblasti grudne hirurgije, sa posebnim fokusom na minimalno invazivne videoasistirane torakohirurške operacije. Sa preko 15 godina iskustva u ovoj specijalizovanoj oblasti, dr Marić je načelnik Odeljenja grudne hirurgije na Vojnomedicinskoj akademiji (VMA) i docent na Medicinskom fakultetu Univerziteta odbrane u Beogradu.

Dr Marić je završio Medicinski fakultet u Kragujevcu 1999. godine, nakon čega je specijalizaciju završio na VMA. Tokom svoje karijere, usavršavao se u vodećim medicinskim centrima širom sveta, uključujući Italiju, Nemačku, Španiju, Kinu i Portugal, što mu je omogućilo da stekne širok spektar znanja i veština u oblasti grudne hirurgije.

 

Polja stručnosti:

  • Minimalno invazivne videoasistirane torakohirurške operacije (VATS)
  • Diagnostika i hirurško lečenje karcinoma pluća
  • Tretman miastenije gravis putem odstranjivanja timusa
  • Biopsija pleure, bronhoskopija, pleuralna punkcija, pleurodeza

Kako doktor može da Vam pomogne?

Dr Marić sa svojim timom pruža kompletan dijagnostički i operativni program pacijentima sa grudnohirurškim oboljenjima, pre svega karcinomom pluća. Nakon patohistološke dijagnoze i potvrde bolesti, onkološki konzilijum vrednuje svaki slučaj pojedinačno i procenjuje da li je pacijent kandidat za kandidat za operativno lečenje. Dr Marić primenjuje minimalno invazivne pristupe koji podstiču brži oporavak pacijenata. Nakon operacije, u jedinicama intenzivne nege sprovodi se postoperativna rehabilitacija pacijenata do potpunog ozdravljenja.

Profesionalna uverenja i odnos prema pacijentima:

“Suočavanje sa dijagnozom kao što je karcinom pluća nikada nije lako, a podrška porodice, okoline i profesionalnog medicinskog tima je od suštinskog značaja. U našem timu u Sava Memorial Hospital pružamo vrhunsku negu i podršku pacijentima kojima je potrebno hirurško lečenje.”