Zakažite pregled
* polja obeležena zvezdicom su obavezna
Dr
Milan Stajić
specijalista plastično-rekonstruktivne hirurgije
placeholder image
placeholder image
O doktoru

Dr Milan Stajić je vodeći stručnjak i među najboljim rekonstruktivnim mikrohirurzima u našoj zemlji. Svoje osnovne studije završio je na Medicinskom fakultetu u Beogradu 2005. godine, dok je specijalizaciju iz plastično-rekonstruktivne i estetske medicine uspešno završio na Institutu za ortopedsko-hirurške bolesti „Banjica“, na odeljenju Plastične i rekonstruktivne hirurgije. Tokom specijalizacije, stekao je obimno iskustvo na Vojno Medicinskoj Akademiji pod mentorstvom Prof. dr Jefta Kozarskog, gde je usavršavao svoje veštine u rekonstruktivnoj hirurgiji mišićno-koštanog sistema, sa posebnim fokusom na mikrohirurgiju šake, uključujući tretman povreda i deformiteta. Aktivan je član i predavač na brojnim međunarodnim i domaćim asocijacijama, a priznat je i kao stručni konsultant u eminentnim zdravstvenim sistemima širom zemlje.

 

Polja stručnosti:

  • Rekonstruktivna mikrohirurgija šake
  • Mikrohirurgija šake (povrede i deformiteti)
  • Degenerativna stanja – posttraumatski artritisi i artritisi kao posledica degenerativnih oboljenja
  • Tenosinovitisi
  • Kompresivne neuropatije
  • Stručno konsultovanje u oblasti rekonstruktivne hirurgije

Kako doktor može da Vam pomogne?

Dr Milan Stajić specijalizovan je za tretmane koji obuhvataju širok spektar stanja povezanih sa povredama i deformitetima šake, pružajući pacijentima najmodernije metode lečenja. Njegova ekspertiza posebno dolazi do izražaja u preciznim mikrohirurškim procedurama koje zahtevaju visok nivo veštine. Doktor se posvećuje obnavljanju funkcije i estetike u slučajevima povreda, urođenih deformiteta, kao i kod stanja stečenih kroz životne aktivnosti ili bolesti. Kroz individualni pristup svakom pacijentu, teži da postigne optimalne rezultate, omogućavajući pacijentima povratak normalnom životu i aktivnostima bez ograničenja.

Profesionalna uverenja i odnos prema pacijentima:

„Povrede šake predstavljaju značajan deo svih povreda sa kojima se susrećemo, čineći otprilike 25% ukupnog broja. Većina ovih povreda, srećom, spada u lakše i, ukoliko se pravovremeno i adekvatno tretiraju, ne ostavljaju dugoročne posledice. Međutim, odlaganje ili neadekvatno lečenje može dovesti do ozbiljnih komplikacija, dugotrajnog oporavka sa neizvesnim ishodom, pa čak i do trajnih oštećenja. Važno je shvatiti da čak i ‘mala povreda male kosti može napraviti veliki problem’. Iako se ovo naročito odnosi na kostane povrede, isto toliko, ako ne i više, važi i za povrede mekog tkiva, uključujući ligamente, tetive i nerve.

Zabrinjavajuće je to što većina ljudi postane svesna ovih činjenica tek kada su sami povređeni. Tada, zbog odlaganja dijagnostike i lečenja, gubi se dragoceno vreme. Jedna od najvećih grešaka je izbegavanje konsultacija sa stručnjacima, uz česte savete poput ‘bolje ne diraj ništa, da ne bude gore’. Zbog specifičnosti i važnosti, hirurgija šake je oblast koja se konstantno razvija i usavršava, te skoro da ne postoji stanje koje se, u nekoj meri, ne može popraviti ili ublažiti. Čak i problemi stari nekoliko godina mogu biti korigovani, mada je uvek preporučljivo obratiti se lekaru odmah nakon povrede ili uočavanja prvih simptoma.

Ako primetite bilo kakve deformitete šake, otežanu pokretljivost, trnjenje prstiju ili ste pretrpeli povrede koje su uticale na funkciju šake, ne oklevajte da se obratite. U većini slučajeva možemo vam pomoći, u većoj ili manjoj meri, da povratite punu funkciju i smanjite eventualne posledice.“