Zakažite pregled
* polja obeležena zvezdicom su obavezna
Dr
Milan Slavković
specijalista dečje hirurgije
placeholder image
placeholder image
O doktoru

Dr Slavković je iskusni dečji hirurg koji se usavršavao u oblasti laparoskopske i minimalno invazivne hirurgije, što je standard u ponudi Sava Memorial bolnice. Deo je tima dr Radoša Đinovića na brojnim rekonstruktivnim urogenitalnim operacijama dece. U ovoj sferi posebno je posvećen operacijama testisa i varikocele. 

Dr Slavković je autor i koautor više od 20 naučnih radova, a njegova znanja se prostiru i na međunarodnom nivou zahvaljujući odličnom poznavanju engleskog i nemačkog jezika, kao i osnovama norveškog.  

Njegovo obrazovanje obogaćeno je specijalizovanim edukacijama iz laparoskopije i minimalno invazivne hirurgije u prestižnom centru u Pekingu kao i na Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru. Boravio je i na edukaciji na norveškom Univerzitetu Nauke i tehnologije (NTNU), edukovao se iz oblasti plastične hirurgije u bolničkom centru na Malti. 

Aktivan je i na domaćem akademskom planu jer je demonstrator na predmetu Histologija sa embriologijom na Medicinskom fakultetu u Beogradu. 

 

Polja stručnosti:

  • Laparoskopska abdominalna hirurgija
  • Upalne bolesti creva (apendicitis, Kronova bolest)
  • Ahalazija
  • Retenzija testisa
  • Preponske i pupčane kile
  • Varikocela

Kako doktor može da Vam pomogne?

Dr Slavković se posebno ističe u dijagnostici i tretmanu dece sa hernijama i apendicitisom, stanjima koja su česta u pedijatrijskoj hirurgiji. Hernije kod dece mogu biti prisutne od rođenja ili se razviti tokom rasta, a simptomi uključuju vidljivo ispupčenje, koje može postati bolnije ili očiglednije prilikom kašljanja, plakanja ili naprezanja. Apendicitis se manifestuje kroz simptome kao što su bol u desnom donjem delu stomaka, mučnina, povraćanje i povišena temperatura.

Nakon postavljanja dijagnoze, primenjuju se napredne laparoskopske i minimalno invazivne hirurške tehnike, koje su manje bolne, omogućavaju brži oporavak i smanjuju rizik od komplikacija. Ove tehnike, posebno korisne u tretmanu hernija i apendicitisa, omogućavaju dečjim pacijentima da se brže vrate svojim svakodnevnim aktivnostima uz minimalne ožiljke.

Profesionalna uverenja i odnos prema pacijentima:

“Naša filozofija je da kroz inovativne, ali proverene tretmane obezbedimo najbolju moguću negu za najmlađe pacijente, sa naglaskom na bezbednost, udobnost i sveobuhvatnu podršku tokom celog lečenja. Posvećenost minimalno invazivnim metodama odražava moderni pristup pedijatrijskoj hirurgiji, koji je između ostalog usmeren i na smanjenje stresa i promovisanje brzog oporavka kod dece.”