Zakažite pregled
* polja obeležena zvezdicom su obavezna
Dr
Marko Kenić
specijalista opšte hirurgije
placeholder image
placeholder image
O doktoru

Dr Marko Kenić je specijalista opšte hirurgije, dugogodišnji hirurg KBC Zvezdara, bolnice u kojoj je i započeo karijeru. Dr Kenić se, kroz karijeru, i akademski i u praksi, profesionalno usavršavao u primeni metoda laparskopskih i minimalno invazivnih hirurških procedura. Doktorat iz medicinskih nauka posvetio je baš rekonstruktivnoj hirurgiji. 

Njegova hirurška veština obuhvata širok spektar laparoskopskih operacija, uključujući one na debelom crevu, žučnoj kesi i slepom crevu, kao i kompleksne operacije hernije. Osim toga, Dr Kenić je poznat po uspešnom lečenju proktoloških oboljenja, uključujući hemoroide, fisure i fistule perianalne regije.

Od 2015. godine, Dr Kenić kontinuirano radi na odeljenju kolorektalne hirurgije KBC Zvezdara, gde svakodnevno primenjuje i unapređuje svoje znanje i veštine u oblasti kolorektalne i minimalno invazivne hirurgije. Njegova posvećenost struci dodatno je obogaćena kroz saradnju sa domaćim i inostranim ekspertima, čime kontinuirano doprinosi napretku i inovacijama u hirurškoj praksi.

 

Polja stručnosti:

  • benigna i maligna oboljenja debelog creva,
  • disfunkcija rektuma ili anusa,
  • hernija prednjeg trbušnog zida,
  • proktoloških oboljenja (hemoroidi, perianalne, fisure, kondilomi, tumori perianalne regije).

Kako doktor može da Vam pomogne?

Dr Marko Kenić nudi sveobuhvatnu podršku pacijentima suočenim sa širokim spektrom gastrointestinalnih problema, od benignih do malignih stanja. Kod simptoma kao što su krvarenje iz debelog creva, ključno je da se pacijenti jave odmah, omogućavajući brzu dijagnostiku kroz metode poput magnetne rezonance i kolonoskopije. U slučaju malignih oboljenja, Dr Kenić primenjuje minimalno invazivne tehnike, što rezultira bržim oporavkom uz manje postoperativnih bolova.

Za benigna stanja poput hemoroida, perianalnih fistula i fisura, pristup je prilagođen, uključujući medikamentozno lečenje ili minimalno invazivne operacije korišćenjem laserskih i laparoskopskih tehnika. Ove metode minimiziraju nelagodu i ubrzavaju povratak pacijenata uobičajenim aktivnostima.

Profesionalna uverenja i odnos prema pacijentima:

„U poslednjih nekoliko godina, svedoci smo rastuće učestalosti karcinoma debelog creva, što čini rano otkrivanje i preventivne preglede ne samo preporučljivim, već i neophodnim. Sa savremenim medicinskim dostignućima, rano otkriveni karcinom debelog creva može se može držati pod kontrolom uz održavanje kvaliteta života pacijenata. Stoga naglašavam važnost redovnih provera i pravovremenog odaziva na prve simptome, jer je preventiva najmoćniji alat u borbi protiv ove bolesti.”