Zakažite pregled
* polja obeležena zvezdicom su obavezna
Dr
Goran Lekić
specijalista ortopedije
placeholder image
placeholder image
O doktoru

Iskusni specijalista ortopedije, autoritet u oblasti hirurgije stopala i skočnog zgloba u Srbiji i regionu.
Specijalizaciju iz ortopedije pohađao na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu (2011.) gde je, kasnije, nastavio i da radi. Posvetio se usavršavanju u oblasti hirurgije stopala i skočnog zgloba radeći i učeći na klinikama u Švedskoj, Sloveniji, Španiji, Portugalu, Nemačkoj, Danskoj, Finskoj.
Trenutno priprema doktorat na studijskom programu iz eksperimentalne hirurgije.
Istražuje i nove hirurške metode rekonstrukcije spring ligamenata kao i zadnjeg tibijalnog mišića
Osnivač je i predsednik Srpskog udruženja za hirurgiju stopala i skočnog zgloba. Član je upravnog odbora i jedan od osnivača Balkanskog udruženja za hirurgiju stopala i skočnog zgloba a prisutan je i u evropskom i svetskom udruženju ortopedskih hirurga koji specijalizovanih za ove delove tela.

 

Polja stručnosti:

  • Čukalj (Halux Valgus)
  • Ukočen palac (Halux rigidus)
  • Deformiteti malih prstiju i zglobova stopala
  • Metatarsalgija
  • Mortonov neurom
  • Stečeno ravno stopalo
  • Bol u peti
  • Haglundova bolest – zimska peta „heel bumps“

Kako doktor može da Vam pomogne?

Stopalo pruža potporu organizmu prilikom stajanja i omogućava normalno kretanje. Svaka povreda, oboljenje ili deformitet stopala i skočnog zgloba otežava svakodnevne životne aktivnosti. 

Ukoliko osećate nelagodu ili bol u stopalu i skočnom zglobu, javite se lekaru na vreme. Odlaganje pregleda povećava rizik od komplikacija koja po pravilu zahtevaju hirurško lečenje.

Hirurg ortoped može vam pomoći i ako imate nedefinisan bol u peti, kod urođenih ili stečenih deformiteta prstiju, problema na koži i noktima, uklanjanju čukljeva, promenama sitnih zglobovima stopala, i dr. 

Profesionalna uverenja i odnos prema pacijentima:

“U radu specijaliste za hirurgiju stopala i skočnog zgloba, najvažniji je pravovremeni pregled. Velik broj tegoba možemo uspešno da lečimo i bez hirurgije.
U hirurškom lečenju primenjujemo napredne metode koje koriste najpoznatije ortpedske klinike na svetu. Članovi mog tima su iskusni lekari specijalisti iz različitih oblasti i vrhunski anesteziolozi. Naše objedinjeno iskustvo i dugogodišnja saradnja garantuje uspešno lečenje i najsloženijih problema i brz oporavak.”