Zakažite pregled
* polja obeležena zvezdicom su obavezna
Dr
Frosina Krstanoska
specijalistkinja interne i seksualne medicine
placeholder image
placeholder image
O doktorki

Dr Frosina Krstanoska, specijalistkinja interne medicine, priznata je stručnjakinja u oblasti hematologije sa dodatnom specijalizacijom iz seksualne medicine. Nakon završene specijalizacije iz interne medicine 2002. godine na Kliničkom centru u Skoplju, svoje obrazovanje je proširila sticanjem licence za hematologiju u Sloveniji, gde trenutno obavlja funkciju načelnice hematologije u bolnici u Slovenj Gradcu. Njeno zanimanje se ne zaustavlja na hematologiji; dr Krstanoska je takođe posvećena unapređenju svojih veština u oblasti psihoterapije, što je krunisala zvanjem specijaliste za seksualnu medicinu pod okriljem ESSM (Evropsko društvo za seksualnu medicinu), 2016. godine.

 

Polja stručnosti:

  • Anemije, promene krvne slike.
  • Leukemije, limfomi, plazmocitomi.
  • Seksualna medicina: lečenje seksualnih disfunkcija

Kako doktorka može da Vam pomogne?

Dr Krstanoska bavi se dijagnostikom i tretmanom hematoloških i hematoonkoloških stanja kao što su anemije, promene krvne slike, kao i ozbiljniji slučajevi poput leukemije, limfoma i mieloproliferativnih neoplazmi. Ovaj deo njenog rada obuhvata temeljnu evaluaciju i primenu savremenih terapijskih pristupa za lečenje bolesti krvi i povezanih stanja.

Dr Krstanoska je posebno posvećena pružanju podrške pacijentima koji se suočavaju sa seksualnim disfunkcijama, posebno onima koji prolaze kroz onkološke tretmane. Kroz online konsultacije, ona nudi stručne savete i terapije usmerene na rešavanje seksualnih problema koji mogu nastati kao posledica onkoloških oboljenja i tretmana. Onkoseksologija, kao specijalizovana oblast, fokusira se na uticaj karcinoma i njegovih terapija na seksualno zdravlje i funkciju.

Dr Krstanoska koristi holistički pristup kako bi razumela izazove sa kojima se suočavaju njeni pacijenti i pružila im medicinske savete kao i emocionalnu podršku. Ona pomaže pacijentima da razumeju kako onkološka stanja i tretmani mogu uticati na njihov seksualni život, te kako da prilagode i poboljšaju svoje seksualno zdravlje. Koristeći svoje znanje i iskustvo u psihoterapiji i biopsihosocijalnom modelu, dr Krstanoska radi na različitim seksualnim problemima kao što su nedostatak želje, problemi sa erekcijom i ejakulacijom kod muškaraca, kao i problemi sa lubrikacijom i bolom tokom odnosa kod žena.

Njene online usluge su osmišljene da pruže diskretnu i pristupačnu podršku pacijentima, omogućavajući im da razgovaraju o svojim problemima iz privatnosti svojih domova. Dr Krstanoska teži da stvori sigurno okruženje gde pacijenti mogu otvoreno da razgovaraju o svojim brinama i da zajedno sa doktorom rade na pronalaženju najboljih rešenja.

Profesionalna uverenja i odnos prema pacijentima:

„Moj lični cilj je da na razumljiv način objasnim pacijentima kako da izbegnu pogrešne pretpostavke i uverenja o seksualnosti, koja je kod nas još uvek tabu tema. Informisanje i obrazovanje iz pouzdanih izvora su na prvom mestu. Integrirajući znanja iz hematologije i seksualne medicine, zalažem se za otvoren razgovor o seksualnosti. Važno je da lekari različitih specijalnosti prepoznaju svoju odgovornost i pristupe individualno svakom pacijentu. Posebno za hematološke pacijente, bitno je da su upoznati sa mogućim uticajem terapije na seksualnost i plodnost. Slušajte svoje telo i ne ustručavajte se da tražite informacije.“