Zakažite pregled
* polja obeležena zvezdicom su obavezna
Mr. sci. med. dr
Aleksandra Pavlović
specijalistkinja gastroenterohepatologije
placeholder image
placeholder image
O doktorki

Mr. sci. med. dr Aleksandra Pavlović je specijalistkinja interne medicine, sa posebnim znanjem i iskustvom u oblasti gastroenterohepatologije. Načelnica je Službe za endoskopiju u KBC “Dr Dragiša Mišović” i u ovoj klinici radi kao gastroenterohepatolog na Klinici za internu medicinu. 

Subspecijalizicu iz gastroenterohepatologije stekla je 2013. godine. U KBC “Dr Dragiša Mišović” radi skoro 35 godina

 

Polja stručnosti:

  • Gastroenterološki pregledi
  • Gastroskopije i kolonoskopije sa polipektomijom

Kako doktorka može da Vam pomogne?

Ukoliko imate simptome koji se odnose na digestivni trakt, kao što su mučnina, povraćanje, gubitak težine, nadutost, ili novonastali zatvor ili proliv, pregled kod gastroenterologa može biti prvi korak ka utvrđivanju uzroka vaših problema. Razumevanje ovih simptoma i njihovo pravilno tumačenje ključni su za postavljanje tačne dijagnoze i odabir odgovarajućeg tretmana.

Prvi korak nakon inicijalnog pregleda obično uključuje detaljne laboratorijske analize, koje mogu pružiti uvid u osnovne zdravstvene probleme. Sledeći korak često uključuje dijagnostičke postupke kao što je ultrazvuk, koji može pomoći u otkrivanju abnormalnosti poput cista, kamenaca, upala i drugih stanja koja mogu uzrokovati simptome.

Za detaljniju analizu najčešće se preporučuje endoskopsko ispitivanje, kao što su gastroskopija i kolonoskopija. Ovi postupci omogućavaju direktan pregled unutrašnjosti gastrointestinalnog trakta. Osim što pružaju detaljnu sliku stanja sluznice i mogućih abnormalnosti, gastroskopija i kolonoskopija omogućavaju i intervencije poput uzimanja biopsija i uklanjanja polipa, što može biti ključno ne samo za dijagnostiku, već i za preventivno lečenje određenih stanja, uključujući i rano otkrivanje karcinoma.

Profesionalna uverenja i odnos prema pacijentima:

Preventivni pregledi igraju vitalnu ulogu u očuvanju zdravlja, omogućavajući nam da identifikujemo i tretiramo potencijalne zdravstvene probleme pre nego što postanu ozbiljni. Moja poruka pacijentima je da ne čekaju da simptomi postanu nepodnošljivi pre nego što potražite pomoć. Rana dijagnoza i tretman mogu značajno poboljšati kvalitet života.