Zakažite pregled
* polja obeležena zvezdicom su obavezna
Ass. dr
Vladmir Milivojević
specijalista gastroenterologije i hepatologije
placeholder image
placeholder image
O doktoru

Dr Vladimir Milivojević je šef Službe za Endoskopske retrogradne holecistopankretografije  u Klinici za gastroenterologiju i hepatologiju Kliničkog centra Srbije, u kojoj radi poslednjih deset godina. Subspecijalizaciju iz oblasti gastroenterologije i hepatologije je završio u ovoj klinici a 2023. godine je i doktorirao na temu rezistencije na antibiotike u lečenju Helicobacter pylori infekcije. 

Usavršavao se u Italiji i Francuskoj, Hrvatskoj i Nemačkoj.

Njegov akademski rad obuhvata autorstvo i koautorstvo mnogih originalnih radova objavljenih u prestižnim domaćim i međunarodnim časopisima.

Dr Milivojević je aktivno uključen u rad stručnih udruženja, kao što su Srpsko lekarsko društvo i Udruženje gastroenterologa Srbije, kao i međunarodnih organizacija poput Evropskog endoskopskog udruženja i Evropskog udruženja gastroenterologa.

 

Polja stručnosti:

  • Lečenje Helicobacter pylori infekcije
  • Endoskopska dijagnostika, uključujući gastroskopiju i kolonoskopiju
  • ERCP (Endoskopska retrogradna holecistopankreatografija)
  • Nutritivna terapija
  • Urgentna gastroenterologija
  • Tehnike za zaustavljanje krvarenja u gastrointestinalnom traktu
  • Postavljanje nazojejunalnih sondi i perkutanih gastrostoma

Kako doktor može da Vam pomogne?

Savremeni način života doprinosi sve većem broju gastroenteroloških problema, sa kojima se dr Vladimir Milivojević susreće u svojoj praksi. Problemi mogu varirati od blagih simptoma kao što su nadutost i gasovi do ozbiljnijih stanja koja utiču na kvalitet života, poput poremećaja varenja, bola u želucu, mučnine i povraćanja.

Jedno od najčešćih stanja sa kojima se dr Milivojević susreće je refluksna bolest, čiji su simptomi gorušica i kiselina u stomaku. Dispepsija, ili kompromitovano varenje, može imati različite uzroke, poput čira na želucu, infekcije Helicobacter pylori bakterijom, i gastritisa. U ovim slučajevima pacijentima se nudi detaljna dijagnostika i prilagođeni tretmani. Ranom intervencijom mogu se sprečiti mnoge ozbiljnije komplikacije.

Posebno polje stručnosti Dr Milivojevića je lečenje pacijenata sa rezistentnom Helicobacter pylori infekcijom.U slučajevima kada standardni tretmani ne donose rezultate, posebno u lečenju rezistentnih sojeva ove bakterije, dr Milivojević koristi napredne metode poput PCR testiranja za detekciju rezistencije na antibiotike, osiguravajući time efikasan tretman.

Profesionalna uverenja i odnos prema pacijentima:

„Ukoliko imate ispod 45 godina i suočavate se sa bilo kojim problemom koji može ukazivati na prisustvo helikobakterije, obratite se gastroenterologu. Mlađi pacijenti mogu vrlo lako utvrditi prisustvo bakterije preko neinvazivnih izdisajnih testova. Kada se utvrdi da bakterija postoji, najčešće se vrlo efektno i jednostavno leči i sprečavaju se hronične bolesti i dalje komplikacije.”

„Gastroenterološki problemi nisu uvek očigledni; ponekad se manifestuju kroz manje uobičajene simptome kao što su promuklost, suvoća grla, neprijatan zadah ili respiratorni problemi. Ako patite od ovih simptoma i niste pronašli rešenje, posetite gastroenterologa—postoji mogućnost da imate refluksnu bolest.”