Zakažite pregled
* polja obeležena zvezdicom su obavezna
Dr
Bojan V. Ilisić
specijalista kardiologije, interventni kardiolog
placeholder image
placeholder image
O doktoru

Dr Bojan V. Ilisić ima skoro dvadesetogodišnje iskustvo kao specijalista kardiologije, sa fokusom na interventu kardiologiju, za koju je jedan od vodećih stručnjaka u regionu. Ekspert je za pristup srcu kroz arterije ruke, tzv. radijalni pristup, za složene koronarne intervencije unutar srčanih arterija i zamene aortnog zalistka minimalno invazivnom perkutanom metodom.

Tokom dugogodišnjeg rada i usavršavanja u zemlji i inostranstvu dr Ilisić je obavio više od 6.000 intervencija na srcu i krvnim sudovima. Autor je više stručnih radova i predavač na brojnim međunarodnim kongresima interventne kardiologije. Član je Uruženja kardiologa Srbije, Radne grupe za interventnu kardiologiju, Evropskog udruženja kardiologa, Evropskog udruženja za perkutane i koronarne intervencije.

Zvanje doktora medicine, specijaliste interne medicine i kardiologije stekao je na Medicinskom Fakultetu Univerziteta u Beogradu. Od 2006. godine primarno se bavi interventnom kardiologijom, a profesionalno usavršavanje nastavlja kroz rad u Monaku, Nemačkoj, Belgiji i Švajcarskoj. Učestvovao je u edukaciji kadrova u nekoliko centara za interventnu kardiologiju u bolnicama u Srbiji i Republici Srpskoj. Od 2003. do 2014. radi kao šef Odeljenja za perkutane koronarne intervencije u Kliničko-bolničkom centru Zemun. Od 2014. do 2020. godine radi kao interventni kardiolog u elitnoj kraljevskoj bolnici Amiri Hospital, Sabah Al Ahmed Cardiac Center u Kuvajtu, gde stiče veliko internacionalno iskustvo sa kojim se vraća u Srbiju 2020. godine.

 

Polja stručnosti:

  • kateterizacije srca
  • kompleksne perkutne koronarne intervencije
  • zamena aortnog zaliska perkutanom metodom

Kako doktor može da Vam pomogne?

Kod dr Bojana V. Ilisića pacijenti mogu da dobiju sveobuhvatnu dijagnostiku koja uključuje kardiološki pregled, ehokardiografiju i EKG srca, ergometrijske testove, stres ehokardiografiju, Holter EKG-a i pritiska, kao i ostale invazivne dijagnostičke procedure, pre svega koronarografiju. Dijagnostika je ključna za tačno procenjivanje zdravstvenog stanja srca i dalje planiranje optimalnog lečenja.

Ukoliko je potrebno, dr Ilisić izvodi minimalno invazivne koronarne procedure radijalnim pristupom (kroz arteriju ruke), koje su manje invazivne u poređenju sa tradicionalnim femoralnim pristupom (preko arterije u preponi). To rezultira bržim oporavkom, manjim rizikom od komplikacija, kao što su krvarenja ili infekcije, i kraćim boravkom u bolnici.

Kao iskusni interventni kardiolog, dr Ilisić može uspešno obaviti kompleksne procedure unutar srčanih arterija, kao što su angioplastika i ugradnja stentova. Ove intervencije su ključne za pacijente sa ozbiljnim koronarnim bolestima, kao što su suženje ili blokada arterija, koje mogu dovesti do srčanog udara.

Dr Ilisić radi i zamenu aortnog zaliska minimalno invazivnom perkutanom metodom (TAVI), koja predstavlja revolucionarno rešenje za pacijente sa suženjem aortnog zaliska ili aortnom stenozom, posebno za one koji nisu pogodni za otvorene operacije srca zbog rizika. Ova metoda smanjuje opterećenje na organizam i omogućava brži povratak svakodnevnim aktivnostima.

Pri izvođenju intervencija koristi najnovije tehnike i terapijske pristupe u lečenju srčanih bolesti, pružajući pacijentima najsavremeniju i najbolju moguću negu.